Notice: Undefined variable: row_rubrika in /home/akvarijskeribe/public_html/inc-zaglavlje.php on line 6

Notice: Undefined variable: row_rubrika in /home/akvarijskeribe/public_html/inc-zaglavlje.php on line 13
akvarij

Biotopi

Biotop bočatih voda

Oduvijek me privlačio bočati  biotop, ali s obzirom da sam započela sa slatkovodnim, pa se i smočila u moru, to uređenje nikada nije došlo na red. No jednom, i to uskoro, tko zna... Glavno obilježje bočatih voda je da su slanije od slatkih, a manje slane od mora. Slanost mora je između 32 i 25 promila, dakle sve što je ispod ove niže vrijednosti – a da nije slatka voda – je bočata. Bočate vode nalazimo tamo gdje rijeke utječu u mora, u slanim jezerima (Mlj ... Biotop bočatih voda »

Kopnene vode Indije

Iako vode u Indiji nisu najčišće i najbogatije kisikom, dom su mnogobrojnim zanimljivim ribljim vrstama u kojima možete uživati i kod kuće, ukoliko ih smjestite u akvarij koji što vjernije prikazuje njihov izvorni okoliš. ... Kopnene vode Indije »

Amazonski biotop

Kada ste počeli pisati o biotopima za naše akvarije, "napali" ste ciklide. Stoga se ja barem malo odmičem od njih i donosim ovaj tekst o mekoj, ali divljoj i neukrotivoj rijeci Amazoni, koja nije samo dom ciklidima već i mnogobrojnim drugim ribljim vrstama. Je li južnoamerička Amazona najduža rijeka na svijetu ili "tek" druga po redu iza Nila, ne zna se sa sigurnošću. Ali sigurno je da je količinom vode najbogatija – sadrži oko šestinu vode ... Amazonski biotop »

Rio Tapajos

Rio Tapajos, jedna od mnogobrojnih pritoka rijeke Amazone, je rijeka čiste i prozirne vode koja je nešto lužnatija i tvrđa nego Amazona. ... Rio Tapajos »

Tanganyika: biotop pješčanog dna

Za ciklide koji nastanjuju pješčana dna jezera moramo osigurati sitni pijesak, najbolje koraljni jer on podiže Ph i DH u akvariju - a to nam je potrebno kod afričkih ciklida. ... Tanganyika: biotop pješčanog dna »

Jezero Malawi

U Africi, tom starom kontinentu, smješteno između triju država: na istoku Malawi, na jugu Tanzanija, a na zapadu Mozambik; nalazi se jezero Malawi. Duljina jezera je između 560 i 580km, širina 75km ... Jezero Malawi »

Jezero Viktorija

Smješteno u središnjoj Africi na granici između Ugande, Tanzanije i Kenije, Jezero Viktorija ili Viktorijino jezero (Victoria Lake) je treće po veličini slatkovodnih jezera u svijetu a najveće tropsko. Prostire se površinom od 69.484 km². Jezero dostiže najveću dubinu od 100 metara, pH je od 7,0-9,0, a prosječna površinska temperatura je od 21-27 °C. Ciklidna fauna u jezeru se gotovo u cijelosti sastoji od endemskih  Haplochromines i nekoliko Tilapine ... Jezero Viktorija »

Jezero Tanganjika

pH U istočno-afričkim jezerima pH vrijednost vode je vrlo visoka. Zbog toga afričkim ciklidima iz jezera Tanganyika treba osigurati pH vrijednosti između 7.8 – 9.0. Za ciklide iz ostalih istočno-afričkih jezera vrijednosti se malo razlikuju. Pošto su ribe vrlo osjetljive na promjene pH vrlo je važno osigurati stabilanu vrijednost pH. Ako je potrebno korigirati pH treba izbjegavati promjene veće od 0.3 jedinica po danu. Stabilan pH postiže se visokom vrijednošću ka ... Jezero Tanganjika »

Izabrana riba:

  • Hemichromis lifalili

    (Lifalili)


    Relativno su miroljubivi, i često ih (pod određenim uvjtima) možemo imati i s drugim vrstama ciklida. Nisu za uobičajen zajednički akvarij, iako se mogu jako dobro složiti i s kombinacijom koja ...

    » Hemichromis lifalili

Najnoviji članci:

Najnovije na forumu

Zanimljivi linkovi