Notice: Undefined variable: row_rubrika in /home/akvarijskeribe/public_html/inc-zaglavlje.php on line 6

Notice: Undefined variable: row_rubrika in /home/akvarijskeribe/public_html/inc-zaglavlje.php on line 13
akvarij

Uspostava terarija

Kalifornijske crvenouhe akvarijske ili RES kornjače

Uvjerljivo najprodavaniji i najuzgajivaniji reptil na zemaljskoj kugli. Manje više se zna ili ne zna što mu treba za normalni život ali uslijed čestih pitanja i ponavljnja tema dao bih svoj osvrt na temelju moga iskustva. Prvo i osnovno; akvarij ili terarij, sada već možemo pričati o akva terariju (AT) od cca 150-200 litara. Ne bi trebao biti klasični akvaristički zbog potrebite visine u odnosu na normalnu visinu. Ispod navedene litraže se ne bi trebalo ići jer su RES kornjače i ... Kalifornijske crvenouhe akvarijske ili RES kornjače »

Uvjeti za držanje RES kornjača

Grijanje Vodene kornjače su toplovodne životinje i da bi normalno živjele potrebna je konstantna temperatura vode 24 - 26°C. Na toj temperaturi one normalnio žive i hrane se. Da bi im to omogućili morate imati grijač. Ukoliko ga nemate, kornjača će se razboljeti, neće htjeti jesti na način da će odbijati hranu, a sve njene životne aktivnosti bit će svedene na minimum. U kratkom roku ugiba, što je jedan od najčešćih uzroka smrti mladih kornjača. Grijač se mora posjedovat ... Uvjeti za držanje RES kornjača »

Nabava kornjače

Izbor kućnog ljubimca zavisi od nas samih. Kako svaka životinja ima svoja pravila tako je ima i kornjača. Kada se kupuje mora biti živahna, vesela i brza, plivati normalno, nikako ukoso. Oklop mora biti zelen, bez crnih točkica, neoštećen. Oči širom otvorene i čiste, bistra pogleda, ni u kojem slučaju zatvorene. U prvoj godini druženja sa novim ljubimcem uz pravilnu ishranu rastu do 1 cm mjesečno. To odmah zbuni vlasnika, koji jednostavno nije pripreman na takav obrat situa ... Nabava kornjače »

Izabrana riba:

  • Corydoras melanotaenia


    Melanotaenie "dolaze" (ove koje kupujete u pet shopovima su uzgojeni u akvarijima) iz rijeke Rio Manacacias i drugih rijeka Kolumbije. Imaju brončano tijelo, s crnim trokutom (koji prelazi ...

    » Corydoras melanotaenia

Najnoviji članci:

Najnovije na forumu

Zanimljivi linkovi