| Autor/ica |
Poruka |
|
pletko
|
 akvariji
Evo pošto je danas kišni dan i imam malo više vremena predstavit ću svoj akvarij.
Prije tri i pol godine morskom akvaristikom počeo sam se baviti akvarijem od 200 l i nakon dvije i pol godine postao mi je pre mal ovako je to izgledalo mjesec 2 prije nego sam ga rasformirao
više manje to je jedna od zadnjih slika mog 200litraša
filtracija u tom akvariju je bila putem živog kamenja, aktivnog ugljena, odstranjivača fosfata i skimmera a to je išlo dosta dobro. Mana tog sistema je bila što su se ovi kemijski preparati trošili (i teško se nabavljali) i zbog toga je dolazilo do oscilacija u parametrima vode što nije dobro jer negativno utječe na koralje i ribe.
Najviše zbog pomanjkanja prostora i povečanja apetita napravio sam novi akvarij 610 l s drugim sistemom filtracije odnosno Jaubertov sistem kao pridodani refugium.
A to otprilike znači filtracija putem debelog sloja koraljnog pjeska i macro algi.
To je osnovni sistem a osim toga imam skimmer i jedan mali kanisterski filter 300 l/h s odstranjivačem fosfata i aktivnim ugljenom.
prva postava akvarija je izgledala ovako:
napravio sam zid od jednog do drugog kraja akvarija što me u prvo vrijeme zadovoljilo ali poslije sam vidio da mi fali neke dubine pa sam radio novi postav i trenutni izgled akvarija je ovaj
eto poslije ču metnuti par slika detalja iz akvarija a za sada toliko.

|
| uto sij 15, 2008 12:55 pm |
|
 |
|
tbusljet
Pridružen/a: pet lis 12, 2007 1:07 pm Postovi: 107 Lokacija: jelisavac
|
krasno! bez rijeci sam! najvise me fascinira trenutni izgled!
|
| uto sij 15, 2008 1:43 pm |
|
 |
|
barbusić
|
predivno,oduševljavju me morski akvriji .tvoj je zaista predivan !!! 
|
| uto sij 15, 2008 2:01 pm |
|
 |
|
Baia
Pridružen/a: uto pro 04, 2007 1:26 pm Postovi: 180 Lokacija: Obrenovac Srbija
|
A jel moze slika sumpa i malo objasnjenje za nas sa par meseci staza u moru! Deluje mi zanimljivo i voleo bih da vidim onu algu koja zauzima veci deo sumpa.
|
| uto sij 15, 2008 3:46 pm |
|
 |
|
Puffy
Pridružen/a: ned sij 06, 2008 7:14 pm Postovi: 3047 Lokacija: Valpovo
|
nema riječi...ovo je PREDIVNO!!!
_________________ Ima nešto u toj neobičnoj i požrtvovnoj ljubavi životinje, nešto što ravno u srce dira onoga koji je češće imao prigodu iskušati bezvrijedno prijateljstvo i krhku vjernost običnog čovjeka....
|
| uto sij 15, 2008 8:44 pm |
|
 |
|
Leeloo
Pridružen/a: ned stu 25, 2007 9:48 am Postovi: 106 Lokacija: Maksić,Zagreb
|
|
| uto sij 15, 2008 9:53 pm |
|
 |
|
pletko
|
Baia je napisao/la: A jel moze slika sumpa i malo objasnjenje za nas sa par meseci staza u moru! Deluje mi zanimljivo i voleo bih da vidim onu algu koja zauzima veci deo sumpa.
Može Baia objašnjenje a sliku češ morat malo pričekat
Od opreme imam skimmer turboflotor 5000 shorty,ca reactor, tunze stream pumpe s controlerom Teco hladnjak i 600-tinjak W rasvjete.
Ono što vidiš ispod akvarija ono je refugium i u njemu je špageti alga a sump mi je u drugoj prostoriji.
neznam što te točno zanima ali samo pitaj  reči ću ti što znam. 
|
| uto sij 15, 2008 9:53 pm |
|
 |
|
spok69
Moderator
Pridružen/a: čet ožu 08, 2007 9:09 pm Postovi: 1185 Lokacija: Đakovo
|
Ludilo ! Preljepo , fenomenalno, zbog toga se isplati ici u zatvor, brzo adresa dolazim u kradu!
Sad sam jako jako ljubomoran, želim to u svojoj sobi.
Ajd sad reci kako sad da mi obicni smrtnici gledamo svoje slatkovodne. Grrr ubit ce me moji ali morat cu i ja jednog dana zasoliti vene!
_________________ Ljubitelj akvaristike Äakovo
|
| uto sij 15, 2008 10:06 pm |
|
 |
|
Hrvach
Pridružen/a: pet sij 19, 2007 1:38 pm Postovi: 3802 Lokacija: Zagreb
|
More je uvijek bilo i bit će nešto prelijepo
No, postaj slike na ovaj način 
| uto sij 15, 2008 10:13 pm |
|
 |
|
pletko
|
E sad me ti Hrvach ubijaš s tim slikama  pa jel nisam tako dignuo slike na taj način? 
|
| uto sij 15, 2008 11:56 pm |
|
 |
|
Brada
morski guru
Pridružen/a: sub srp 16, 2005 12:02 pm Postovi: 934 Lokacija: Zagreb
|
Nije dobro kad je dobro, već kad šef kaže da je dobro 
_________________ Zagreb - Sigećica Samo glupost je vječna, sve ostalo može proći!!!! http://bradareef.webs.com//
|
| sri sij 16, 2008 12:09 am |
|
 |
|
Hrvach
|
Sve pet Pletko
Ja sam gledao letimice...slike jesu bile na AR serveru no linkane iz galerije pa mi se učinilo da su linkane na vanjski album.
Anyway, ja sam ispravio tvoje slikice i sve je ok
Lakše je dignuti slike po onim uputama nego linkati iz galerije
Inače, još jemput da velim: prekrasno more imaš! 
| sri sij 16, 2008 12:22 am |
|
 |
|
pletko
|
Ma znaš moram biti iskren na previše sam foruma a na svakom drugačije pa ipak sam čovjek u godinama moraš mi oprostiti pitaj Bradu i on ima takve probleme  ( staro pseto teško nauči nove trikove  )
|
| sri sij 16, 2008 12:27 am |
|
 |
|
Hrvach
|
Rekoh ti, sve pet
Samo ti nas počasti svojim slikicama
A Brada je mladić u najboljim godinama (  ), ja vidio na svoje oči
Pa onda ne vjerujem ni da je kod tebe "Starac i more" 
| sri sij 16, 2008 12:35 am |
|
 |
|
Baia
Pridružen/a: uto pro 04, 2007 1:26 pm Postovi: 180 Lokacija: Obrenovac Srbija
|
Sta da te pitam jadna mi majka? Moram prvo da pogledam i da provalim sta si mi gore odgovorio! Zbog tebe i Brade se osecam neprijatno! Al cekajte samo dok se malo uvezbam dacu ja vama refugijum i sump i one alge sto si ih malopre pominjao!
Salim se malo nadam se da ti to ne smeta? Interesuje me kako si refugijum povezo sa sumpom! Imam jos par pitanja ali cu otvoriti novu temu da ne gusim ovu tvoju pa ako naletis na nju ti odgovori!
|
| sri sij 16, 2008 1:01 am |
|
|